14:00

IF Viken

Referat: Lysviks if - IF Viken

Efter en lite jobbig vecka med en riktig tung skada på en av våra nyckelspelare samt en del andra småskavanker och sjukdom tog vi oss an IF Viken från Åmål.
Direkt från start syntes det att vi inte alls var påkopplade utan lät dom ta ett grepp om spelet från start vilket gjorde att de hade en 2-0 ledning redan efter 10min.
Vi ska direkt säga att vi mötte ett riktigt bra lag som placerat sig högt upp i göteborsgstvåan och efter sett en del matcher där nere vet jag att lagen där ofta har ett bra passningsspel med bra rörelse.
Viken hade det men även en ingrediens av snabba omställningar med fina långa crossbollar som ställde till stora problem för vårt försvar i början av matchen.
Vi såg snabbt hur deras spelide va där de utnyytjade några spelare som hade hög standard och på ett bra sätt kontrollerade spelet med fina långbollar följt av snabba djupledslöpningar.
Kul att se hur vi hade spelare som såg delar av detta o på eget bevåg försökte lösa problemet med bra resultat.
När så den värsta "chocken" lagt sig och vi fick kontroll på deras spelhjärna centralt började vi äta in oss i matchen utan att för den delen nå nån toppkvallite.
Vårt eget spel var stressat och vi hade förtvivlat svårt att komma till bra lägen då de ofta hade press o understöd så fort vi närmade oss straffområdet så även om vi sista 25min jämnat ut spelet var det farligare när de anföll.
De få gånger vi tog emot boll o tittade upp kunde vi få till bra spelsekvenser men de var allt för få och ebbade ut innan vi kom i skottläge. Vi visar ju på varje träning att vi kan ha bra bolltempo i trängda lägen så kunskapen finns onekligen.

Spelet i andra halvlek fortsatte i samma spår som sista halvan av första där vi håller dom stången även om deras passningsspel är bättre men då vi nu är mer på tå i defensiven skapas inte så många lägen för dom.
Tyvärr fick de ändå ett ganska snabbt mål även i andra då de efter ett anfall av oss där vi istället för att komma till avslut drölar me bollen vid strafflinjen där de kan bryta och komma i en patenterad snabb omställning som på ett tillslag frispelar deras anfallare genom ett oorganniserat försvar.
På genomgången före match betonade coachen att när vi möter ett så omställningsskickligt lag måste vi komma till avslut o döda bollen och när inte det hände fick vi facit på varför det var viktigt.
Då det sista halvan av halvleken blev en del byten i bägge lagen blev det mest ett ställningskrig utan stora målchanser innan de i sista minuten i en duell sparkar ner Matilda A utan åtgärd från domaren vilket renderar i ett friläge och en 50-50 situation målvakt-anfallare med rättvist dömd straff som följd.
Resultatet är inget att säga om då de var mycket hetare både med o utan boll än oss och vi måste ta med oss hur de aggerade i denna match.
Att vi var chockade i starten visas lite av hörnstatistiken då de hade 5 hörnor typ första 20 och sen en på resten av matchen. Vi hade tre varje halvlek och de var alla bra slagna vilket borde renderat i mer än en nick i famnen på målvakten. På många av hörnorna var vi med i första duellen men när bollen sen dimper ner står vi o tittar o funderar på vem som ska gå dit istället för att mölja på själv. Vi hade även några fina frisparkslyft med samma resultat.

Matchfakta:
0-1 7min Hörna mot bakre där helt omarkerad spelare bortanför stolpen stöter in bollen vid stolpen där det borde stått nån.
0-2 10min Boll ut på vår vänsterkant där två spelare tvekar om vem som ska ta den så ymf kan löpa förbi o slå ett fint inlägg till framlöpande anfallare som löpt sig fri o kan stöta bollen förbi vår mv.
0-3 53min Vi tappar boll när vi har avslutningschans o de ställer om blixtsnabbt med en långboll som friställer deras anfallare då vårt försvar är oorganniserat.
0-4 90min Straff efter att vi borde haft frispark först pga nedsparkning av Matilda A.